Reisadvies – Huisartsenpraktijk Ferwerderadiel – FERWERT

Welkom op de website van de Apotheekhoudende Huisartsen in Ferwerderadiel

De vier apotheekhoudende huisartsenpraktijken in de gemeente Ferwerderadiel (Burdaard, Ferwert, Hallum en Marrum) zorgen samen voor een bijzonder compleet aanbod in de eerstelijnsgezondheidszorg. In  toenemende mate werken wij ook samen met 'Zee van Zorg', de huisartsenpraktijk in Holwerd.

Huisartsenpraktijk Ferwerderadiel
Foswerterstrjitte 73 9172 PS FERWERT

Reisadvies

Als u op reis gaat, kan dit betekenen dat u er goed aan doet bepaalde medicatie in te nemen, bijvoorbeeld tegen malaria, of u te laten vaccineren tegen bepaalde aandoeningen. Of dit nodig is hangt af van de reis die u gaat maken en de adviezen die op dat moment van toepassing zijn voor de landen of gebieden die u gaat bezoeken. Om u goed te kunnen adviseren moet de arts hierin goed geschoold zijn.

Uw huisarts is hierin niet geschoold en dus niet gecertificeerd om reizigersadviezen te verstrekken.

Voor reizigersadvisering verwijzen wij u dan ook naar de GGD Fryslân, www.ggdfryslan.nl, tel. 088-2299222, Harlingertrekweg 58, Leeuwarden.

Ook vindt u informatie op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, www.lcr.nl

Het is belangrijk voor reizen naar het buitenland om tijdig te informeren welke vaccinaties aangewezen zijn. Houdt zeker in de zomer rekening met wat langere wachttijden en de tijd die het kost voor het vaccin werkzaam is!